HandleidingKwijt Log in

Handleiding ALNO AKU 6115 IW Koelkast

Handleiding voor je ALNO AKU 6115 IW Koelkast nodig? Hieronder kun je de handleiding gratis bekijken en downloaden als PDF. Daarnaast zijn er veelgestelde vragen, een productbeoordeling en feedback van gebruikers om je product optimaal te gebruiken. Is dit niet de handleiding die je zoekt, neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Handleiding

Loading…

Download de handleiding in het Nederlands en/of Engels (PDF, 0.29 MB)
(Denk aan het milieu en print deze handleiding alleen als dat echt noodzakelijk is)

Loading…

Beoordeling

Laat ons weten wat je van de ALNO AKU 6115 IW Koelkast vindt door een beoordeling achter te laten. Wil je je ervaringen met dit product delen of een vraag stellen? Laat dan een bericht achter onderaan de pagina.
Bent u tevreden over de ALNO AKU 6115 IW Koelkast?
Ja Nee
Beoordeel dit product als eerste
0 stemmen

Specificaties

Merk ALNO
Model AKU 6115 IW
Categorie Koelkasten
Bestandstype PDF
Bestandsgrootte 0.29 MB

Veelgestelde vragen over ALNO AKU 6115 IW Koelkast

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Als ik mijn koelkast kouder wil instellen, moet ik dan een hogere of lagere stand gebruiken? Geverifieerd
Bij de meeste koelkasten geldt dat een hogere stand betekent dat er harder gekoeld wordt. Bij een lagere stand wordt er minder hard gekoeld en is de temperatuur in de koelkast dus hoger.

Ik vind dit nuttig (2828)
Wat is de beste temperatuurinstelling voor een koelkast? Geverifieerd
Vanuit gezondsheidsperspectief is een temperatuur van tussen de 3℃ en 4℃ het beste. Bij deze temperatuur blijft de groei van bacteriën en schimmels beperkt.

Ik vind dit nuttig (1141)
Kan ik de draairichting van deur van mijn koelkast aanpassen? Geverifieerd
Ja, bij bijna alle staande koelkasten kan de deur naar de andere kant verplaatst worden. De uitleg hiervoor is meestal in de handleiding te vinden.

Ik vind dit nuttig (1014)
Het afvoergaatje in mijn koelkast is vies/verstopt, hoe maak ik dit schoon? Geverifieerd
Er zijn speciale reinigingsapparaten om dit te doen, maar het is ook mogelijk om een verstopping of vuil te verwijderen met een wattenstaafje. Om de afvoer schoon te houden en geuren te voorkomen is het aan te raden 4 keer per jaar een druppel chloor in de afvoer te doen.

Ik vind dit nuttig (904)
Mijn koelkast maakt soms een borrelend geluid, is dat normaal? Geverifieerd
Moderne koelkasten maken gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel. Tijdens het koelproces verandert dit middel in een gas, wat een borrelend en/of sissend geluid kan opleveren. Dit is volkomen normaal.

Ik vind dit nuttig (744)
Is het normaal dat er water- of ijsdruppels op de achterwand van mijn koelkast zitten? Geverifieerd
Ja, dit is volstrekt normaal. Het vocht dat met de warme lucht of de warme producten in de koelkast komt slaat neer op de koudste delen, in dit geval de achterwand van de koelkast. Doordat de achterwand temperaturen onder het vriespunt moet bereiken, vriezen deze druppels van tijd tot tijd op. Tijdens de stilstandperiode van de koelkast ontdooien de druppels weer en zakken langs de achterwand naar beneden in het afvoergootje.

Ik vind dit nuttig (502)
De deur van mijn koelkast sluit niet goed meer, hoe komt dat? Geverifieerd
De twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn dat de koelkast niet waterpas staat en dat het deurrubber kapot is of dat er etensresten op zitten. Zorg dat de koelkast waterpas staat controleer het deurrubber. Vervang deze indien nodig.

Ik vind dit nuttig (386)
Ik heb een nieuwe koelkast gekocht, kan ik deze gelijk aanzetten? Geverifieerd
Nee, de koelkast moet eerst tenminste 4 uur rechtop staan voordat hij aangezet kan worden. Dit komt omdat de koelvloeistof eerst moet uitzakken.

Ik vind dit nuttig (340)
Hoeveel ruimte moet ik vrijlaten tussen mijn koelkast en de muur? Geverifieerd
Om een goede ventilatie te garanderen is het verstandig om ten minste 5cm vrij te houden aan de zijkanten en achterkant van de koelkast.

Ik vind dit nuttig (279)
Hoe lang duurt het voordat een koelkast de ingestelde temperatuur bereikt nadat ik hem aanzet? Geverifieerd
Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het model van de koelkast. Het kan enkele uren tot een etmaal duren voordat de koelkast de ingestelde temperatuur bereikt. Het proces kan wel versneld worden door alvast niet-bederfelijke waren in de koelkast te leggen. De temperatuur is niet goed te voelen aan de lucht in de koelkast. De beste manier om te zien of de koelkast al op temperatuur is, is door een glas water met een thermometer in de koelkast te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (165)
Kan ik warm eten of drinken direct in de koelkast plaatsen? Geverifieerd
Dit is niet wenselijk. De temperatuur in de koelkast zal stijgen en dit komt de andere spullen niet ten goede.

Ik vind dit nuttig (159)
Er staat condens in mijn koelkast, hoe komt dat? Geverifieerd
Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het deurrubber kan defect zijn, waardoor er lucht van buiten in de koelkast kan komen. Het kan ook zijn dat de koelkast niet waterpas staat, waardoor de deur niet goed sluit. Ook kan er condens ontstaan wanneer het verschil tussen de temperatuur in de koelkast en daarbuiten erg groot is en de deur regelmatig geopend wordt.

Ik vind dit nuttig (157)
Wat is R-410A? Geverifieerd
R-410A is een koelmiddel dat wordt gebruikt in apparaten die koelen tot 0°C, zoals koelkasten en airconditioners. Het is de vervanger van oudere koelmiddelen en brengt geen schade toe aan de ozonlaag.

Ik vind dit nuttig (129)
Er zit schimmel op de rubbers van mijn koelkast, wat moet ik doen? Geverifieerd
De rubbers bevinden zich niet daadwerkelijk in de koelkast en zijn dus warmer. Hierdoor kunnen bacteriën groeien en schimmel vormen. Reinig de rubbers regelmatig om dit te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (127)

Loading…

Praat mee over dit product

Laat hier weten wat jij van de ALNO AKU 6115 IW Koelkast. Als je een vraag hebt, lees dan eerst zorgvuldig de handleiding door. Een handleiding aanvragen kan via ons contactformulier.

Handleiding ALNO AKU 6115 IW Koelkast