HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor OLED televisies

Hieronder staan alle merken OLED televisies waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Ik wil een speaker aansluiten op mijn OLED televisie via HDMI, welke poort moet ik gebruiken? Geverifieerd
Hiervoor dient de HDMI-ARC poort gebruikt te worden, die specifiek gemaakt is voor het aansluiten van audioapparatuur.

Ik vind dit nuttig (223) Lees meer
Maakt het uit op welke HDMI poort ik mijn apparatuur aansluit? Geverifieerd
In principe kun je apparatuur zoals een blu-ray speler of game console op elke HDMI poort aansluiten. Het apparaat is vervolgens te gebruiken door in het menu van de televisie de desbetreffende poort te selecteren.

Ik vind dit nuttig (106) Lees meer
Wat is de optimale kijkafstand voor mijn televisie? Geverifieerd
Dit hangt deels af van persoonlijke voorkeur, maar als vuistregel kan worden uitgegaan dat de optimale kijkafstand ongeveer 3x de diagonale lengte van de televisie. Bij een televisie van 60 inch (152cm) is de optimale kijkafstand 180 inch of ongeveer 4.5 meter.

Ik vind dit nuttig (39) Lees meer
Wat is OLED? Geverifieerd
OLED staat voor organic LED. De pixels van een OLED scherm bestaan uit organische materialen die licht geven als er stroom doorheen gaat. In tegenstelling tot LCD en LED is bij OLED dus geen achtergrondverlichting meer nodig, omdat iedere pixel zelfstandig licht geeft.

Ik vind dit nuttig (28) Lees meer
Waarom staan er letters bij de cijfers op de afstandsbediening? Geverifieerd
Het kan mogelijk zijn dat het voor bepaalde instellingen van de televisie nodig is om letters in te voeren. Er staan doorgaans drie letters of andere tekens op een knop. Wanneer letterinvoer nodig is, kan er 1 keer op die knop gedrukt worden worden de eerste letter, 2 keer gedrukt voor de tweede letter en 3 keer gedrukt voor de derde letter. Zo kan er tekst geschreven worden met een minimaal aantal knoppen.

Ik vind dit nuttig (27) Lees meer
Wat is de contrast ratio? Geverifieerd
De contrast ratio geeft aan hoe ver de witste wit van de zwartste zwart zit. Een contrast ratio van bijvoorbeeld 400:1 betekent dat het zwartste zwart in beeld 400 keer donkerder is dan de witste wit. Een hoge contrast ratio draagt bij aan de scherpte van het beeld.

Ik vind dit nuttig (23) Lees meer
Waar staat HDMI voor? Geverifieerd
HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. HDMI is een aansluiting om hoge kwaliteit beeld en geluid van het ene apparaat naar het andere te sturen.

Ik vind dit nuttig (21) Lees meer
Werkt mijn afstandsbediening ook op andere modellen televisie van hetzelfde merk? Geverifieerd
Vaak werkt een afstandsbediening van een televisie ook op vergelijkbare modellen van hetzelfde merk. Het is echter ongebruikelijk dat hij op alle modellen van dat merk werkt. Universele afstandsbedieningen zijn daar beter voor geschikt.

Ik vind dit nuttig (20) Lees meer
Hoe meet ik hoeveel inch mijn OLED televisie is? Geverifieerd
Het meten van hoeveel inch een OLED televisie is gebeurt door de diagonale afstand te meten van bijvoorbeeld de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek van het scherm (niet de rand). Een inch is 2,54 centimeter, dus bij een gemeten afstand van 99 centimeter heeft u een LED televisie van 39 inch.

Ik vind dit nuttig (20) Lees meer