HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Audi Auto's

Hieronder staan alle modellen Audi Auto's waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn auto heeft een distributieketting, wat is het vervangingsinterval hiervan? Geverifieerd
Een distributieketting hoort bij normaal gebruik de gehele levensduur van de auto mee te gaan en hoeft dus niet vervangen te worden.

Ik vind dit nuttig (2498) Lees meer
Ik krijg één of meer van de deuren niet van binnenuit open, hoe komt dit? Geverifieerd
Waarschijnlijk staat het kinderslot ingesteld. Deze kan vaak via een mechanisme in de deur worden uitgeschakeld.

Ik vind dit nuttig (816) Lees meer
Hoe vaak moet ik mijn olie verversen? Geverifieerd
Bijna elke auto heeft een eigen exacte richtlijn, maar over het algemeen is het verstandig de olie na elke 10.000 tot 15.000 kilometer of eens per jaar te verversen. Vervuilde olie kan op termijn ernstige schade toebrengen aan de motor.

Ik vind dit nuttig (703) Lees meer
Wanneer moet de airbag van de bijrijdersstoel worden uitgezet? Geverifieerd
Wanneer je een kind voorin vervoerd en het zitje tegen de rijrichting in is geplaatst, dan moet de airbag worden uitgeschakeld. Daarnaast is dit ook aan te raden voor kinderen tot 12 jaar die in de bijrijdersstoel plaatsnemen. Dit is om verwondingen bij een ongeval te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (610) Lees meer
De autosleutel wil de auto niet meer van afstand ontgrendelen, waarom is dat? Geverifieerd
Autosleutels die kunnen ontgrendelen van afstand werken doorgaans met een batterij. Wanneer deze leeg is, werkt de sleutel niet meer. Vervang de batterij en probeer het opnieuw.

Ik vind dit nuttig (607) Lees meer
Zorgt een lagere bandenspanning voor meer grip tijdens het rijden in de sneeuw? Geverifieerd
Nee, hoewel de banden met een lagere spanning meer contact maken met de weg, is er toch sprake van minder stabiliteit. Rijd daarom altijd met de juiste bandenspanning!

Ik vind dit nuttig (350) Lees meer
Ik heb de verkeerde brandstof getankt, wat moet ik doen? Geverifieerd
Rijdt in dit geval niet! Het maakt niet uit of het diesel in een bezine-auto is, of bezine in een dieselauto. In beide gevallen kan dit schade aan de motor en/of andere onderdelen van de auto opleveren. Neem contact op met een pechhulp-dienst.

Ik vind dit nuttig (238) Lees meer
Waar kan ik het VIN nummer van mijn auto vinden? Geverifieerd
Dit kan verschillen per merk en model, maar bij veel auto's kan het VIN nummer gevonden worden in de deurstijl, onder de motorkap of op de bodemplaat bij de voorzitting.

Ik vind dit nuttig (202) Lees meer
Hoe vaak moet ik de bladen van mijn ruitenwissers vervangen? Geverifieerd
Het is aan te raden de ruitenwisserbladen zeker eens per jaar te vervangen. Tekenen dat de ruitenwisserbladen vervangen moeten worden zijn het trekken strepen op een schone ruit, het achterlaten van een waas, het maken van lawaai en het loslasten van de wislip.

Ik vind dit nuttig (178) Lees meer
Hoeveel mijl is een kilometer? Geverifieerd
Eén kilometer is gelijk aan 0,621 mijl. Tien kilometer is daarmee 6,21 mijl. Andersom is één mijl 1,609 kilometer. Tien mijl is daarmee 16,09 kilometer.

Ik vind dit nuttig (157) Lees meer
Wat is het VIN nummer? Geverifieerd
VIN staat voor Vehicle Identification Number is een uniek nummer dat elke auto heeft. Hierdoor is elke auto te identificeren na bijvoorbeeld een ongeval of in het geval van een terugroepactie. Ook kan zo een auto geïdentificeerd worden wanneer er geen nummerplaten aanwezig zijn.

Ik vind dit nuttig (153) Lees meer
Kan ik de ruitenwissers gebruiken als er nog ijs op de ruit zit? Geverifieerd
Nee, dit is niet aan te raden. IJs is scherp en kan het rubber van ruitenwisserbladen beschadigen.

Ik vind dit nuttig (148) Lees meer