Eminent Routers

Hieronder staan alle modellen Eminent Routers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe kan ik het signaal van mijn router verbeteren? Geverifieerd
Allereerst kunt u proberen de locatie en positionering van de router aan te passen om zo een beter signaal te krijgen. Als dat niet werkt is het vaak mogelijk het draadloze kanaal aan te passen. Het kan zijn dat andere draadloze apparaten in de buurt gebruik maken van hetzelfde kanaal, wat een slechter signaal oplevert.

Ik vind dit nuttig (894)
Wat is het verschil tussen een router en een modem? Geverifieerd
Een modem zorgt voor de verbinding met internet via de provider. Een router verdeelt dit signaal over verschillende apparaten binnen het netwerk. De meeste moderne routers hebben een ingebouwde modem.

Ik vind dit nuttig (18)
Hoe reset ik mijn Eminent router? Geverifieerd
Aan de achterkant van het apparaat zit een reset knop of een klein gaatje. Druk dit in met bijvoorbeeld het uiteinde van een paperclip en houd het 15 seconden ingedrukt. Als alle lampjes weer branden als normaal, is de router gereset.

Ik vind dit nuttig (1)
Wat betekenen de afkortingen op achter-/onderkant van mijn router? Geverifieerd
De afkortingen op routers kunnen per merk verschillen. Enkel veel voorkomende afkortingen zijn: DC IN (aansluiting voor de stroomstekker), RST/WPS (resetknop), WAN/WLAN (o.a. aansluiting voor de kabel vanaf de modem), LAN/Ethernet (aansluiting voor kabels naar o.a. de computer).

Ik vind dit nuttig (0)