HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Tegelsnijders

Hieronder staan alle merken Tegelsnijders waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen tegels van keramiek en porcelein? Geverifieerd
Beide zijn gemaakt van klei, maar porceleinen tegels hebben een hogere dichtheid. Dit maakt porceleinen tegels sterker en duurzamer, maar ook moeilijker te snijden. Er zijn specialistische vaardigheden en apparatuur nodig om hetzelfde resultaat te krijgen als met tegel van keramiek.

Ik vind dit nuttig (1)
Hoe kan ik voorkomen dat mijn tegels versplinteren tijdens het snijden? Geverifieerd
Je kunt afplaktape aanbrengen op de bovenkant van de tegel voordat je gaat snijden om de kans op splinteren te verkleinen.

Ik vind dit nuttig (0)
Maakt het uit welke kant van de tegel ik snij? Geverifieerd
Ja, ongeacht wat voor soort tegel je snijdt, het is het beste om de voorkant van de tegel naar boven te hebben liggen. Dit zorgt voor de gladste afwerking en minimaliseert het risico op versplinteren.

Ik vind dit nuttig (0)