Handleidingen voor Vlakschuurmachines

Hieronder staan alle merken Vlakschuurmachines waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Voor welk materiaal zijn vlakschuurmachines geschikt? Geverifieerd

Vlakschuurmachines worden over het algemeen gebruikt voor het schuren van hout, houtmaterialen en gelakte oppervlakken. Deze machines zijn minder geschikt voor metalen en steenmateriaal.

Ik vind dit nuttig (41) Lees meer

Moet ik oogbescherming dragen bij het gebruik van een schuurmachine? Geverifieerd

Ja. Bij het schuren kunnen kleine restanten opvliegen. Als deze in een oog komen kan dit voor blijvende oogschade zorgen. Het is daarom nodig om altijd oogbescherming te dragen.

Ik vind dit nuttig (8) Lees meer

Moet ik gehoorbescherming dragen bij het gebruik van een schuurmachine? Geverifieerd

Dat is wel verstandig. Hoewel de hoeveelheid lawaai die een schuurmachine produceert verschilt per merk en model, kan langdurige blootstelling aan lawaai voor blijvende gehoorschade zorgen. Het is daarom goed om altijd gehoorbescherming te dragen.

Ik vind dit nuttig (3) Lees meer

Moet ik een stofmasker dragen bij het gebruik van een schuurmachine? Geverifieerd

Ja. Bij het schuren komt stof vrij dat schadelijk kan zijn voor de luchtwegen. Sommige oppervlakken kunnen bij het schuren ook chemische stoffen vrijlaten, zoals verf en lak. Ook hiervoor is het verstandig een stofmasker te dragen.

Ik vind dit nuttig (3) Lees meer

Kan ik elektrisch gereedschap in een schuur of garage opbergen? Geverifieerd

Over het algemeen kunt u elektrisch gereedschap in een schuur of garage opbergen, ook als het daar soms vriest. Voor de levensduur van het elektrisch gereedschap is het echter beter om het op een droge plaats zonder grote temperatuurschommelingen op te slaan. In een schuur of garage kunnen door temperatuurverschillen condensvorming ontstaan ​​waardoor roest kan ontstaan. Bovendien gaan gereedschappen die op batterijen werken korter mee en laden ze minder goed op bij zeer lage temperaturen. Om er zeker van te zijn hoe uw elektrisch gereedschap moet worden opgeborgen, leest u altijd aandachtig de gebruikershandleiding.

Ik vind dit nuttig (2) Lees meer