Handleidingen voor Vouwfietsen

Hieronder staan alle merken Vouwfietsen waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is de goede bandendruk voor een fiets? Geverifieerd

Een fietsband hoort vrij hard opgeblazen te worden. De exacte druk verschilt per fiets en merk maar over het algemeen is het goed tenminste 3,5 tot 4,5 bar aan te houden. Vaak staat de ideale druk aangegeven op de band.

Ik vind dit nuttig (138) Lees meer

Hoe vaak moet ik mijn fietsketting insmeren? Geverifieerd

Bij normaal gebruik is het verstandig de fietsketting eens per maand in te smeren. Doe dit vaker als de fiets intensief gebruikt wordt. Smeer de fietsketting ook in na ritten in hevige regen of veel stof.

Ik vind dit nuttig (60) Lees meer

Wat zegt de grootte van het wiel over mijn fiets? Geverifieerd

Hoe groter het wiel van de fiets, hoe meer afstand er met één omwenteling wordt afgelegd. Zonder versnellingen of andere hulpmiddelen zal dit ook meer kracht kosten. Het is dus niet zo dat fietsen met grotere wielen ook sneller gaan.

Ik vind dit nuttig (47) Lees meer

Mijn banden zijn lek terwijl ik mijn fiets heel lang niet heb gebruikt, hoe kan dit? Geverifieerd

Fietsbanden zijn van rubber. Dit is een natuurproduct dat gevoelig is voor uitdroging. Dit kan gebeuren door in felle zon te staan of door het verstrijken van veel tijd. Een extreem uitgedroogde fietsband kan daardoor barsten of bij de eerste rit lek raken.

Ik vind dit nuttig (37) Lees meer