HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Metaaldetectors

Hieronder staan alle merken Metaaldetectors waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe diep kan een metaaldetector zoeken? Geverifieerd
Hoe diep een metaaldetector kan zoeken is afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van het object, het bodemtype, de bodemomstandigheden en de instellingen op de detector. De maximale waarneembare diepte van een enkele munt is met een professionele metaaldetector ongeveer 70 centimeter. Grote voorwerpen kunnen door professionele metaaldetectors gevonden worden tot op 40 meter diepte. Met een speciale zoekspoel, beschikbaar voor de meeste typen metaaldetectors, kan een extra diepgang van 25% worden bereikt.

Ik vind dit nuttig (31) Lees meer
Wat is voorwerpidentificatie? Geverifieerd
De voorwerpidentificatie geeft aan van welke metaalsoort het voorwerp naar alle waarschijnlijkheid is. Digitale metaaldetectors geven met een nummer op het scherm de waarschijnlijke metaalsoort aan. De meeste metaaldetectors beschikken over toonidentificatie. Dit houdt in dat de metaaldetector een verschillende toonhoogte laat horen bij verschillende metalen. IJzer geeft vaak een lage toonhoogte en goud een hoge toonhoogte.

Ik vind dit nuttig (29) Lees meer