Boilers

Hieronder staan de merken Boilers waarvoor handleidingen beschikbaar zijn. Klik op uw merk om de handleiding die u zoekt te vinden. Staat het merk van uw Boiler er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje op Facebook, dan gaan we voor u op zoek naar de handleidingen van dat merk.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn boiler het beste plaatsen? Geverifieerd
De boiler kan het beste geplaatst worden in de buurt van het punt waar het meeste warme water gebruikt gaat worden (bijv: badkamer). Zo is er sneller warm water en is er minimaal warmteverlies.

Ik vind dit nuttig (66)
Heeft het zin om mijn boiler tijdens afwezigheid of vakantie uit te schakelen? Geverifieerd
Veel moderne boilers zijn erg energiezuinig. Bij een afwezigheid of vakantie van korter dan 1 week kost het dan vaak meer om het water weer op te warmen dan om het gedurende die periode warm te houden. Bij erg lange afwezigheid kan het zuiniger zijn de boiler uit te schakelen.

Ik vind dit nuttig (22)
Mijn boiler geeft alleen lauw water, hoe kan dat? Geverifieerd
Dit is waarschijnlijk een teken dat de thermostaat defect is. Neem contact op met de fabrikant voor advies.

Ik vind dit nuttig (6)
Wat is het verschil tussen een boiler en een geiser? Geverifieerd
Een boiler verwarmt het water voordat je het wilt gebruiken in de boiler. Bij een geiser wordt het water slechts verwarmt dat er doorheen stroomt wanneer je de kraan opendraait. Hierdoor kan het warme water bij een boiler op zijn wanneer alle voorraad is verbruikt. Daarnaast is het water dat uit een boiler komt direct warm, waarbij het water uit een geiser eerst koud is.

Ik vind dit nuttig (0)