Solo Grasmaaiers

Klik hieronder voor de handleiding van uw Solo Grasmaaier. Staat de handleiding die u zoekt niet in de lijst hieronder? Vul dan hier een verzoekje in.

Bron: Solo

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of de messen van mijn grasmaaier geslepen moeten worden? Geverifieerd
Goed geslepen messen snijden het gras netjes af. Botte messen scheuren het gras en het gras kleurt dan snel bruin. Wanneer het resultaat gescheurd gras is, is het tijd de messen te slijpen of te vervangen.

Ik vind dit nuttig (478)
Wat is de juiste lengte van het gras? Geverifieerd
Om uitdrogen van het gras te voorkomen, moet het gras niet te kort worden gemaaid. Je kunt beter regelmatig maaien, dan te kort. De juiste lengte is 3 tot 4 centimeter.

Ik vind dit nuttig (20)
Wat is het beste moment om het gras te maaien? Geverifieerd
Het gras moet worden gemaaid van maart tot en met oktober. Dit doe je afhankelijk van hoe snel het gras groeit één tot twee keer per week. Als je het gras maait, kun je dit het beste aan het einde van de dag doen en niet in de volle zon om uitdroging na het maaien te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (11)
Wat is mulchen? Geverifieerd
Sommige grasmaaiers hebben een mulch-functie. Hiermee wordt het gras fijngesnipperd en weer teruggeblazen naar het gazon. Deze snippers fungeren vervolgens als voeding bescherming voor het gras.

Ik vind dit nuttig (10)
Bij welke oppervlakken kies ik voor een accumaaier en wanneer voor een benzinemaaier? Geverifieerd
Voor oppervlakken tot ongeveer 300m² kan een accumaaier gebruikt worden. Voor grotere oppervlakken is een benzinemaaier aan te raden.

Ik vind dit nuttig (3)
Er komt zwarte rook uit de motor van mijn Solo grasmaaier, wat moet ik doen? Geverifieerd
Het kan zijn dat het luchtfilter verstopt zit en vervangen dient te worden. Controleer ook het oliepeil en vul deze bij indien nodig. Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met de fabrikant.

Ik vind dit nuttig (0)
Ik heb per ongeluk diesel in mijn benzinemaaier gedaan, wat moet ik doen? Geverifieerd
De maaier kan NIET gebruikt worden. De enige oplossing is de tank helemaal leeg halen en vullen met de juiste brandstof.

Ik vind dit nuttig (0)