HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Contactlenzen

Hieronder staan alle merken Contactlenzen waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen harde en zachte lenzen? Geverifieerd
Er zijn oude en nieuwe harde lenzen. De oude lenzen werden gemaakt van PMMA en lieten weinig zuurstof door. Hierdoor zijn ogen sneller moe en geïrriteerd. Nieuwere harde lenzen hebben dit probleem niet meer. Ze zijn nog wel minder comfortable en duurder dan zachte lenzen en gaan langer mee. Zachte lenzen worden tegenwoordig het meeste gebruikt. Deze zitten comfortabeler en zijn goedkoper. Ze worden wel sneller vies en kunnen lastiger zijn om in te doen.

Ik vind dit nuttig (3) Lees meer
Kan ik mijn contactlenzen ook in kraanwater bewaren? Geverifieerd
Nee, absoluut niet. In kraanwater kunnen bacteriën voorkomen die ontstekingen kunnen veroorzaken. Bewaar contactlenzen altijd in lenzenvloeistof.

Ik vind dit nuttig (3) Lees meer