Alecto WS-3800 Weerstation

Handleiding voor je Alecto WS-3800 Weerstation nodig? Hieronder kun je de handleiding gratis bekijken en downloaden als PDF. Daarnaast zijn er veelgestelde vragen, een productbeoordeling en feedback van gebruikers om je product optimaal te gebruiken. Is dit niet de handleiding die je zoekt, neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Handleiding

pdf2htmlEX
(Denk aan het milieu en print deze handleiding alleen als dat echt noodzakelijk is)
Download de handleiding in het Nederlands en/of Engels (PDF, 14 MB)

advertisement

Beoordeling

Laat ons weten wat je van de Alecto WS-3800 Weerstation vindt door een beoordeling achter te laten. Wil je je ervaringen met dit product delen of een vraag stellen? Laat dan een bericht achter onderaan de pagina.
Bent u tevreden over dit Alecto product?
Ja Nee
57%
43%
14 stemmen

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn weerstation gaf aan dat het zou regenen, maar dit gebeurde niet, hoe kan dat? Geverifieerd
De voorspelling van het weerstation is gebaseerd op luchtdruk. Grofweg betekent een lage luchtdruk dat er slecht weer komt en een hoge luchtdruk dat er goed weer komt. Het kan gebeuren dat het weer zich anders ontwikkelt dan het luchtdrukverloop doet vermoeden.

Ik vind dit nuttig (1059)
Wat is de beste plek om een weerstation en de sensoren te plaatsen? Geverifieerd
Het weerstation zelf staat binnen en dient uit de buurt gehouden worden warmtebronnen zoals een keuken, raam of elektrische apparatuur. Een losse temperatuursensor voor buiten dient in de schaduw en ten minste 1,25m van de grond geplaatst the worden. Een regensensor moet op een open plaats staan, waar regen er altijd in kan. Ook de windsensor moet op een open plek staan, waar er geen obstakels zijn die de wind beïnvloeden.

Ik vind dit nuttig (84)
Er is een batterij in mijn apparaat gaan oxideren, kan ik het nog veilig gebruiken? Geverifieerd
Ja, het apparaat kan nog veilig gebruikt worden. Verwijder eerst de geoxideerde batterij. Doet dit niet met blote handen. Reinig daarna het batterijcompartiment met een wattenstaafje gedipt in azijn of citroensap. Laat het drogen en doe nieuwe batterijen in het apparaat.

Ik vind dit nuttig (83)
Kan ik een verwisselbare batterij een lange tijd in een apparaat laten? Geverifieerd
Verwisselbare batterijen kunnen een lange periode in een apparaat blijven indien dit apparaat gebruikt wordt. Als een apparaat voor een lange periode wordt opgeslagen is het aan te raden de batterijen er uit te halen om oxidatie te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (60)
Mijn weerstation heeft een regenmeter, kan deze ook de hoeveelheid gevallen sneeuw meten? Geverifieerd
Sommige regenmeters zijn voorzien van een verwarmingselement, waardoor de sneeuw smelt en gemeten kan worden. Zonder verwarmingselement loopt de regenmeter vast en kan er dus geen meting gedaan worden.

Ik vind dit nuttig (59)

Praat mee over dit product

Gerrit Peels 16-03-2019
mijn wind meter valt steeds uit. Wat kan ik daar aan doen? soms doet hij het een dag goed en dan moet ik hem weer opnieuw instellen.

beantwoord | Ik vind dit nuttig (6)
WimV 19-05-2020
De buitenmeter resetten. Eventueel icm batterijen 1/2 minuut eruit halen. Ala de batterijen er weer inzitten, meldt het buiten station zich weer aan. Probleem is dan hopenlijk opgelost

Ik vind dit nuttig (0)
Ate de Boer Drachten 20-01-2020
Hallo mijn windmeter draait wel maar ik krijg geen melding meer op het weerstation zelf de afbeelding van het draaiende schoepje staat gewoon stil en krijg ook geen windsnelheid binnen terwijl hij buiten wel draait hoe kan dit.

beantwoord | Ik vind dit nuttig (1)
Anja Tinnemans 01-02-2020
Deze klacht heb ik ook sinds een langere tijd, vreemd m ben benieuwd wat de oplossing is

Ik vind dit nuttig (0)
Frank 17-09-2020
ik heb ook deze klacht 1 buiten unit 2 binnenunits 1 binnenunit werkt perfect de andere geeft idd geen windrichting windkracht of regenhoeveelheid aan wat kan dat zijn

Ik vind dit nuttig (0)
WimV 07-02-2020
De regenmeter geeft geen waarde. Moet deze apart worden geactiveerd? Ik lees hierover niets in de handleiding.

beantwoord | Ik vind dit nuttig (1)
Rene Bouma 28-03-2020
Lithium AA batterijen waar te koop:

beantwoord | Ik vind dit nuttig (0)
Henk T 19-05-2020
Hoe kun je de neerslag notatie veranderen van inch in mm?

beantwoord | Ik vind dit nuttig (0)
Henk T 02-06-2020
Gevonden: de beschrijving in de handleiding voor functies blijkt door te lopen in de onderste kolom.

Ik vind dit nuttig (0)
Irma 02-06-2020
Ik heb per ongeluk lang op de mode/setknop aan de voorkant van het apparaat gedrukt. Nu blijft het scherm grijs met een piepend geluidssignaal. Heb de batterijen er een paar dagen uitgehaald en weer erin gedaan, maar hij blijft piepen en op het scherm gebeurt niks. Ook heb ik geprobeerd om de resetknop aan de achterkant in te drukken, maar ook dan gebeurt er niks. Wie o wie kan mij helpen?

beantwoord | Ik vind dit nuttig (0)
Ad Beenen 02-07-2020
De buitentemperatuur geeft hoog/laag : HH.H en 58 gr.C aan. Ook de outdoor geeft 53 aan terwijl het ca. 20 gr.C is ! --Resetten, schoonmaken en nieuwe batterijen helpt niets. Wat kan ik alsnog doen! m.vr.gr.

beantwoord | Ik vind dit nuttig (0)
Deze handleiding is oorspronkelijk gepubliceerd door Alecto.