Handleidingen voor Canon Digitale camera's

Hieronder staan alle modellen Canon Digitale camera's waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe voorkom ik 'rode ogen' op mijn foto's? Geverifieerd

Het 'rode ogen' fenomeen wordt veroorzaakt doordat er te snel, te veel licht in de ogen van de personen op de foto komt. Dit is met name in een donkere ruimte het geval. De volgende dingen kunnen als oplossing dienen: Laat de mensen op de foto niet direct in de camera kijken, zorg voor meer licht, ga dichter op het onderwerp staan of zoom minder/niet in.

Ik vind dit nuttig (284) Lees meer

Wat is een megapixel? Geverifieerd

Een megapixel (MP) staat gelijk aan een miljoen pixels. Megapixels worden onder andere gebruikt om de resolutie van een digitale camera of camcorder weer te geven. Zo heeft een camera die beeld produceert van 1280x960 pixels een resolutie van ongeveer 1,3MP. Hoewel er heel veel factoren zijn die de kwaliteit van het beeld beïnvloeden kan over het algemeen gezegd worden dat meer megapixels zorgen voor een beter beeld.

Ik vind dit nuttig (262) Lees meer

Is het nodig om mijn lithium-ion batterij steeds helemaal leeg te laten lopen en weer volledig op te laden? Geverifieerd

Nee dit is niet nodig. Bij oudere type batterijen was dit het geval. Lithium-ion batterijen kun je gerust opladen na gebruik en uit de oplader halen wanneer je deze nodig hebt.

Ik vind dit nuttig (233) Lees meer

Waar staat SD voor? Geverifieerd

SD staat voor Secure Digital. SD kaarten zijn het standaard opslagmedium voor veel digitale camera's.

Ik vind dit nuttig (207) Lees meer

Er is een batterij in mijn apparaat gaan oxideren, kan ik het nog veilig gebruiken? Geverifieerd

Ja, het apparaat kan nog veilig gebruikt worden. Verwijder eerst de geoxideerde batterij. Doet dit niet met blote handen. Reinig daarna het batterijcompartiment met een wattenstaafje gedipt in azijn of citroensap. Laat het drogen en doe nieuwe batterijen in het apparaat.

Ik vind dit nuttig (199) Lees meer

Hoe kun je een lithium-ion batterij het beste voor langere tijd opslaan? Geverifieerd

Je kunt deze het beste opslaan bij een temperatuur tussen de 5 en 25 graden Celcius. Daarnaast is het raadzaam om de batterij op te laden tot ongeveer 67% voordat deze de kast in gaat.

Ik vind dit nuttig (187) Lees meer

Wat zijn goede condities voor lithium-ion batterijen? Geverifieerd

Lithium-ion batterijen functioneren het beste bij temperaturen tussen de 5 en 45 graden Celcius. Bij koud of warm weer kun je dan ook merken dat de batterij sneller leegloopt. Bij temperaturen lager dan 5 graden en hoger dan 45 graden Celcius wordt opladen afgeraden.

Ik vind dit nuttig (176) Lees meer

Laatste comments

Handleiding Canon EOS 6D Mark II Digitale camera
Harry Groot Bramel 04-05-2024
De camera is té ingewikkeld om normaal te kunnen fotograferen. Voor dat je simpelweg opnames vanaf de camera op je computer kunt zetten,moet je ontzettend ingewikkelde handelingen verrichten. Het is beslist geen camera om vlot en simpel mee te werken. *Ik kan absoluut niet met deze camera overweg.. En dat wist ik voor die tijd absoluut niet, dit had ik niet verwacht.


Canon EOS 6D Mark II Digitale camera
Handleiding Canon EOS Rebel XSi Digitale camera
Lynn 26-01-2024
Hallo. Ik ben opzoek naar de Nederlandse handleiding. Hier staat aangegeven dat de handleiding in jet Engels en Nederlands staat omschreven. Maar kun je me dan vertellen waar ik de Nederlandse kan terug vinden ?


Canon EOS Rebel XSi Digitale camera
Handleiding Canon PowerShot SX30 IS Digitale camera
Theo 18-12-2023
ik heb een canon SX30IS die een geheugenkaart fout weergeeft, hoe kan ik dit verhelpen mvg,


Canon PowerShot SX30 IS Digitale camera
Handleiding Canon PowerShot ELPH 100 HS Digitale camera
Sabrine El haj 12-09-2023
Kan ik videos ook pauzeren?


Canon PowerShot ELPH 100 HS Digitale camera
Handleiding Canon PowerShot SX740 HS Digitale camera
MF 24-07-2023
Zit er op deze camera ook iets om de camera terug te vinden ? Mijn camera is nl. gestolen


Canon PowerShot SX740 HS Digitale camera