HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Laptops

Hieronder staan alle merken Laptops waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Is het nodig om mijn lithium-ion batterij steeds helemaal leeg te laten lopen en weer volledig op te laden? Geverifieerd

Nee dit is niet nodig. Bij oudere type batterijen was dit het geval. Lithium-ion batterijen kun je gerust opladen na gebruik en uit de oplader halen wanneer je deze nodig hebt.

Ik vind dit nuttig (124) Lees meer

Ik heb vloeistof over het trackpad van mijn laptop gemorst, wat moet ik doen? Geverifieerd

Schakel in alle gevallen direct de laptop uit! Alleen in het geval van kleine hoeveelheden water kan het zo zijn dat, na gedroogd te hebben, het trackpad onveranderd blijft werken. In het geval van alle andere vloeistoffen is het verstandig direct contact op te nemen met een klantenservice of monteur. Deze vloeistoffen kunnen stoffen bevatten die verder schade veroorzaken aan de laptop.

Ik vind dit nuttig (113) Lees meer

Kan ik het ventilatierooster van mijn laptop reinigen met een stofzuiger? Geverifieerd

Nee, een reguliere stofzuiger heeft teveel zuigkracht. Neem het ventilatierooster af met een vochtig doekje of zuig het stof weg met een handstofzuiger.

Ik vind dit nuttig (80) Lees meer

Hoe maak ik mijn toetsenbord het beste schoon? Geverifieerd

Steek in geen geval objecten tussen de randen van de toetsen, hiermee wordt vooral vuil naar binnen geduwd en kan het toetsenbord beschadigen. Het is het best om het toetsenbord met perslucht te reinigen terwijl het toetsenbord ondersteboven gehouden wordt. Met een licht vochtige doek kan de bovenkant van de toetsen schoongemaakt worden.

Ik vind dit nuttig (50) Lees meer

Waar staat HDMI voor? Geverifieerd

HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. HDMI is een aansluiting om hoge kwaliteit beeld en geluid van het ene apparaat naar het andere te sturen.

Ik vind dit nuttig (49) Lees meer

Hoeveel zijn kilobyte, megabyte, gigabyte en terabyte? Geverifieerd

Een kilobyte (KB) bestaat uit 1000 bytes. 1 megabyte (MB) = 1000 kilobyte. 1 gigabyte (GB) = 1000 megabyte. 1 terabyte (TB) = 1000 gigabyte.

Ik vind dit nuttig (38) Lees meer

Wat zijn goede condities voor lithium-ion batterijen? Geverifieerd

Lithium-ion batterijen functioneren het beste bij temperaturen tussen de 5 en 45 graden Celcius. Bij koud of warm weer kun je dan ook merken dat de batterij sneller leegloopt. Bij temperaturen lager dan 5 graden en hoger dan 45 graden Celcius wordt opladen afgeraden.

Ik vind dit nuttig (37) Lees meer

Waarmee kan ik het scherm van mijn mobiele apparaat het beste schoonmaken? Geverifieerd

Het beste is om gebruik te maken van een microvezeldoekje, eventueel met een speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit keukenpapier of andere papieren doekjes, deze kunnen krassen achterlaten!

Ik vind dit nuttig (37) Lees meer

Werkt bluetooth door muren en plafonds heen? Geverifieerd

Een bluetooth signaal kan door muren en plafonds heen, tenzij deze van metaal zijn. Afhankelijk van de dikte en het materiaal van de muur zal het signaal wel in sterkte afnemen.

Ik vind dit nuttig (37) Lees meer

Hoe kun je een lithium-ion batterij het beste voor langere tijd opslaan? Geverifieerd

Je kunt deze het beste opslaan bij een temperatuur tussen de 5 en 25 graden Celcius. Daarnaast is het raadzaam om de batterij op te laden tot ongeveer 67% voordat deze de kast in gaat.

Ik vind dit nuttig (37) Lees meer