Handleidingen voor Printers

Hieronder staan alle merken Printers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn inktcartridge is nieuw, maar toch wordt er niet geprint, hoe kan dit? Geverifieerd

Nieuwe inktcartridges worden bijna altijd geleverd met een sticker op de printkop die uitdroging in de verpakking voorkomt. Verwijder deze sticker om te zorgen dat er inkt uit de cartridge kan komen.

Ik vind dit nuttig (311) Lees meer

Ik wil iets full-page uitprinten, maar wat ik ook doe, er blijft een witte rand om mijn print heen staan. Hoe komt dit? Geverifieerd

De meeste printers zijn niet in staat om borderless te printen, omdat de printer het papier ergens moet vasthouden. Hierdoor zal er altijd een rand om de print onbedrukt blijven.

Ik vind dit nuttig (214) Lees meer

Mijn inktcartridge is uitgedroogd, wat kan ik doen? Geverifieerd

Er zijn cartridges met en zonder een printkop. Alleen cartridges met printkop zijn zelf te ontstoppen. Neem een wattenstaafje en maak deze nat met lauw water. Wrijf voorzichtig over de printkop en zorg dat deze niet te nat wordt. Herhaal indien nodig.

Ik vind dit nuttig (146) Lees meer

Wat is het verschil tussen een inkjet en een laserprinter? Geverifieerd

Het grootste verschil tussen deze twee typen printer is de technologie. Een inkjetprinter spuit inkt via hele kleine gaatjes in de printkop op het papier. Doordat de inkt vloeibaar is kan de inktkop na verloop van tijd uitdrogen. Regelmatig gebruik is nodig om dit te voorkomen. Een laserprinter brengt toner (zwart of gekleurd poeder) aan op het papier. Het poeder kan niet verdrogen en bij een laserprinter is regelmatig gebruik dan ook niet nodig. Daarnaast werken laserprinters gemiddeld sneller dan inkjet printers.

Ik vind dit nuttig (127) Lees meer

Kan elke printer op fotopapier printen? Geverifieerd

Nee, dit is een speciale functie die sommige printers hebben. Dit heeft onder andere te maken met de dikte van het fotopapier.

Ik vind dit nuttig (98) Lees meer

De geprinte documenten komen scheef uit de printer, wat kan ik hieraan doen? Geverifieerd

Er zijn meerdere zaken die dit kunnen veroorzaken. Het papier kan incorrect in de lade liggen. Het kan zijn dat het papier niet de juiste specificaties heeft voor deze printer. Het kan zijn dat het ingestelde papierformaat niet overeenkomt met het daadwerkelijke papier. Wanneer dit niet helpt, neem dan contact op met de fabrikant.

Ik vind dit nuttig (67) Lees meer

Wat is papierdikte? Geverifieerd

Papierdikte wordt aangegeven door middel van een gewicht, bijvoorbeeld 80 grams papier. Dit is het gewicht van het papier per vierkante meter. Zwaarder papier is dikker en steviger.

Ik vind dit nuttig (65) Lees meer

Waar staat DPI voor? Geverifieerd

DPI staat voor Dots Per Inch en geeft aan hoe scherp een print zal zijn. Hoe meer DPI, hoe scherper de print.

Ik vind dit nuttig (62) Lees meer

Welke dikte papier kan ik het beste gebruiken voor mijn printer? Geverifieerd

Voor een normale consumentenprinter is de meest gebruikte papierdikte 80 grams. Andere standaard diktes die veel gebruikt worden zijn 120 en 160 grams papier.

Ik vind dit nuttig (56) Lees meer

Waar staat SD voor? Geverifieerd

SD staat voor Secure Digital. SD kaarten zijn het standaard opslagmedium voor veel digitale camera's.

Ik vind dit nuttig (49) Lees meer