Vaillant Thermostaten

Hieronder staan alle modellen Vaillant Thermostaten waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is de dode zone van een thermostaat? Geverifieerd
Veel modernere thermostaten hebben een dode zone. Als de temperatuur minder dan ongeveer 4°C afwijkt van de ingestelde temperatuur, dan zal het systeem niet verwarmen of koelen. Deze zogenoemnde dode zone van de thermostaat voorkomt dat het systeem te vaak aan- en afslaat en bespaart zo energie.

Ik vind dit nuttig (462)
Wat is de beste locatie om een thermostaat te plaatsen? Geverifieerd
De beste plek voor een thermostaat is ongeveer 1,5 meter van de grond. Plaats de thermostaat niet in de buurt van een radiator of andere apparatuur die warmte afgeeft of in direct zonlicht. Kies een kamer die vaak wordt gebruikt. In veel gevallen is dit de woonkamer.

Ik vind dit nuttig (259)
Wat gebeurt er wanneer de batterijen van mijn Vaillant klokthermostaat leeg zijn? Geverifieerd
Voordat de batterijen geheel leeg zijn zal het display aangeven dat de batterijen vervangen dienen te worden. Wanneer dit niet gebeurt en de batterijen geheel leeg zijn, zal de het systeem als vorstbeveiliging in werking gaan en continu blijven verwarmen. Dit kan in de zomer tot een ongewenst hoge binnentemperatuur leiden.

Ik vind dit nuttig (56)