HandleidingKwijt Log in

Handleiding Opel Meriva (2011)

Handleiding voor je Opel Meriva (2011) nodig? Hieronder kun je de handleiding gratis bekijken en downloaden als PDF. Daarnaast zijn er veelgestelde vragen, een productbeoordeling en feedback van gebruikers om je product optimaal te gebruiken. Is dit niet de handleiding die je zoekt, neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Handleiding

Loading…

pdf2htmlEX
Download de handleiding in het Nederlands en/of Engels (PDF, 6.74 MB)
(Denk aan het milieu en print deze handleiding alleen als dat echt noodzakelijk is)

Loading…

Beoordeling

Laat ons weten wat je van de Opel Meriva (2011) vindt door een beoordeling achter te laten. Wil je je ervaringen met dit product delen of een vraag stellen? Laat dan een bericht achter onderaan de pagina.
Bent u tevreden over dit Opel product?
Ja Nee
81%
19%
16 stemmen

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn auto heeft een distributieketting, wat is het vervangingsinterval hiervan? Geverifieerd
Een distributieketting hoort bij normaal gebruik de gehele levensduur van de auto mee te gaan en hoeft dus niet vervangen te worden.

Ik vind dit nuttig (2020)
Ik krijg één of meer van de deuren niet van binnenuit open, hoe komt dit? Geverifieerd
Waarschijnlijk staat het kinderslot ingesteld. Deze kan vaak via een mechanisme in de deur worden uitgeschakeld.

Ik vind dit nuttig (586)
Wanneer moet de airbag van de bijrijdersstoel worden uitgezet? Geverifieerd
Wanneer je een kind voorin vervoerd en het zitje tegen de rijrichting in is geplaatst, dan moet de airbag worden uitgeschakeld. Daarnaast is dit ook aan te raden voor kinderen tot 12 jaar die in de bijrijdersstoel plaatsnemen. Dit is om verwondingen bij een ongeval te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (492)
Hoe vaak moet ik mijn olie verversen? Geverifieerd
Bijna elke auto heeft een eigen exacte richtlijn, maar over het algemeen is het verstandig de olie na elke 10.000 tot 15.000 kilometer of eens per jaar te verversen. Vervuilde olie kan op termijn ernstige schade toebrengen aan de motor.

Ik vind dit nuttig (481)
De autosleutel wil de auto niet meer van afstand ontgrendelen, waarom is dat? Geverifieerd
Autosleutels die kunnen ontgrendelen van afstand werken doorgaans met een batterij. Wanneer deze leeg is, werkt de sleutel niet meer. Vervang de batterij en probeer het opnieuw.

Ik vind dit nuttig (384)
Zorgt een lagere bandenspanning voor meer grip tijdens het rijden in de sneeuw? Geverifieerd
Nee, hoewel de banden met een lagere spanning meer contact maken met de weg, is er toch sprake van minder stabiliteit. Rijd daarom altijd met de juiste bandenspanning!

Ik vind dit nuttig (259)
Ik heb de verkeerde brandstof getankt, wat moet ik doen? Geverifieerd
Rijdt in dit geval niet! Het maakt niet uit of het diesel in een bezine-auto is, of bezine in een dieselauto. In beide gevallen kan dit schade aan de motor en/of andere onderdelen van de auto opleveren. Neem contact op met een pechhulp-dienst.

Ik vind dit nuttig (174)
Waar kan ik het VIN nummer van mijn auto vinden? Geverifieerd
Dit kan verschillen per merk en model, maar bij veel auto's kan het VIN nummer gevonden worden in de deurstijl, onder de motorkap of op de bodemplaat bij de voorzitting.

Ik vind dit nuttig (129)
Hoe vaak moet ik de bladen van mijn ruitenwissers vervangen? Geverifieerd
Het is aan te raden de ruitenwisserbladen zeker eens per jaar te vervangen. Tekenen dat de ruitenwisserbladen vervangen moeten worden zijn het trekken strepen op een schone ruit, het achterlaten van een waas, het maken van lawaai en het loslasten van de wislip.

Ik vind dit nuttig (120)
Wat is het VIN nummer? Geverifieerd
VIN staat voor Vehicle Identification Number is een uniek nummer dat elke auto heeft. Hierdoor is elke auto te identificeren na bijvoorbeeld een ongeval of in het geval van een terugroepactie. Ook kan zo een auto geïdentificeerd worden wanneer er geen nummerplaten aanwezig zijn.

Ik vind dit nuttig (95)
Hoeveel mijl is een kilometer? Geverifieerd
Eén kilometer is gelijk aan 0,621 mijl. Tien kilometer is daarmee 6,21 mijl. Andersom is één mijl 1,609 kilometer. Tien mijl is daarmee 16,09 kilometer.

Ik vind dit nuttig (95)
Kan ik de ruitenwissers gebruiken als er nog ijs op de ruit zit? Geverifieerd
Nee, dit is niet aan te raden. IJs is scherp en kan het rubber van ruitenwisserbladen beschadigen.

Ik vind dit nuttig (92)
Waar kan ik motorcode en kleurcode van mijn Opel vinden? Geverifieerd
Deze staan vermeld op de Carpass en in de deurstijl van de auto.

Ik vind dit nuttig (25)
Kan ik E10 brandstof gebruiken in mijn Opel? Geverifieerd
Bijna alle Opels zijn geschikt voor het gebruik van E10 brandstof. De uitzondering is de Z22YH benzinemotor (2.2 direct ingespoten). Deze is gebruikt in de Vectra C, Signum en Zafira B modellen.

Ik vind dit nuttig (24)

Loading…

Praat mee over dit product

isabelle 19-01-2021
Begin december een heel goed onderhouden occasie Opel Meriva gekocht en ondertussen moeten vaststellen , wanneer het binnengeregend heeft dat de achterste 2 ramen die manueel bediend worden soms 1 a 2 millimeter gezakt waren.

beantwoord | Ik vind dit nuttig (0)
Handleiding Opel Meriva (2011)