Handleidingen voor Lego

Hieronder staan alle Lego series waarvoor wij bouwtekeningen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw serie niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Ik mis een Lego steentje bij mijn set, waar kan ik die bestellen? Geverifieerd

Lego heeft een eigen service waar u losse steentjes kunt bestellen of aangeven dat er een steentje ontbrak bij uw set. Bekijk hun website voor meer informatie.

Ik vind dit nuttig (4701) Lees meer

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Lego speelgoed verkleurt? Geverifieerd

De twee belangrijkste oorzaken van het verkleuren van het plastic van Lego speelgoed zijn langdurige blootstelling aan zonlicht en sigarettenrook. Beperk dit tot een minimum bij het bewaren van uw Lego.

Ik vind dit nuttig (1805) Lees meer

Hoe kan ik mijn Lego steentjes het beste reinigen? Geverifieerd

Lego adviseert om de steentjes met de hand schoon te maken met water (niet warmer dan 40°C) en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Doe de steentjes nooit in de wasmachine of vaatwasser. Laat ze na het wassen drogen aan de lucht. Elektrische onderdelen kunnen alleen gereinigd worden met een droge doek.

Ik vind dit nuttig (1684) Lees meer

Ik houd na het bouwen van een nieuwe set altijd kleine onderdelen over. Ben ik die vergeten te gebruiken? Geverifieerd

Nee, bij veel nieuwe Lego sets zijn er van de kleinere stukjes reserveonderdelen aanwezig.

Ik vind dit nuttig (1417) Lees meer

Hoe kan ik het beste de stickers op Lego aanbrengen? Geverifieerd

Om de stickers nog van plaats te kunnen veranderen is het slim om een beetje ruitenreiniger aan te brengen op de plek waar de sticker moet komen. Als de sticker een maal op de goede plek zit kun je hem laten drogen en zal hij vast komen te zitten.

Ik vind dit nuttig (1227) Lees meer

Waar kan ik een onderdelenlijst vinden van mijn Lego set? Geverifieerd

In veel moderne Lego bouwtekeningen staat achterin een onderdelenlijst. In het geval van meerdere boekjes kan de lijst ook midden in de PDF staan.

Ik vind dit nuttig (1174) Lees meer

Zijn Lego en Duplo stenen met elkaar te combineren? Geverifieerd

Ja, Lego en Duplo stenen zijn compatible. Lego stenen passen op de Duplo stenen met de holle noppen. Duplo stenen passen het beste op de grotere Lego stenen en kunnen makkelijker loskomen van de kleinere Lego stenen.

Ik vind dit nuttig (1056) Lees meer

Vanaf welke leeftijd is Lego geschikt om mee te spelen? Geverifieerd

De meeste Lego sets zijn geschikt vanaf 4 jaar en ouder vanwege de kleine onderdelen die ze bevatten. De speciale Duplo lijn is al geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud. De aanbevolen leeftijd staat altijd op de doos aangegeven.

Ik vind dit nuttig (991) Lees meer

Waar kan ik meer informatie vinden over mijn Lego set of een Lego onderdeel? Geverifieerd

Als je meer wilt weten over een Lego set of onderdeel, zoals uit welk jaar deze komt, uit hoeveel stuks een set bestaat, vervangende onderdelen of in welke andere sets een bepaald stuk te vinden is, dan is BrickLink.com de beste plek. BrickLink.com is een website met vrijwel alle details over Lego sets en onderdelen en is onderdeel van de Lego Group.

Ik vind dit nuttig (89) Lees meer