Handleidingen voor Mobiele telefoons

Hieronder staan alle merken Mobiele telefoons waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn SIM-kaart past niet in mijn mobiele telefoon, hoe kan dat? Geverifieerd

Er zijn meerdere formaten simkaart, regulier, micro en nano. Het is mogelijk om adapters te gebruiken of de simkaart kleiner te laten maken.

Ik vind dit nuttig (1348) Lees meer

Is het schadelijk als mijn ik mobiele telefoon gebruik terwijl ik hem oplaad? Geverifieerd

Nee, mobiele telefoons zijn gewoon te gebruiken tijdens het opladen. Het opladen zal hierdoor wel minder snel verlopen.

Ik vind dit nuttig (1232) Lees meer

Wat is een PUK code? Geverifieerd

PUK staat voor Personal Unblocking Code en is nodig om je telefoon te ontgrendelen nadat je 3 keer de onjuiste PIN code hebt ingevoerd. Indien de PUK code niet meer voorhanden is, dan kan deze vaak aangevraagd worden bij de provider.

Ik vind dit nuttig (641) Lees meer

Mijn telefoon verkeert in goede staat, maar als ik mensen bel kunnen zij mij slecht verstaan, hoe kan dit? Geverifieerd

Het is mogelijk dat er opgehoopt vuil in het rooster van de microfoon zit en dat dit het geluid dempt. De beste manier om dit te reinigen is door middel van perslucht. Laat dit in geval van twijfel doen door een professional.

Ik vind dit nuttig (543) Lees meer

Is het nodig om mijn lithium-ion batterij steeds helemaal leeg te laten lopen en weer volledig op te laden? Geverifieerd

Nee dit is niet nodig. Bij oudere type batterijen was dit het geval. Lithium-ion batterijen kun je gerust opladen na gebruik en uit de oplader halen wanneer je deze nodig hebt.

Ik vind dit nuttig (308) Lees meer

Als mijn apparaat aansluit op de lader dan laadt deze niet of slecht op, hoe kan dit? Geverifieerd

Het is mogelijk dat er opgehoopt vuil in de opening zit waarop de lader wordt aangesloten en dat deze hierdoor slecht contact maakt. De beste manier om dit te reinigen is door middel van perslucht. Laat dit in geval van twijfel doen door een professional.

Ik vind dit nuttig (294) Lees meer

Waar staat IMEI voor? Geverifieerd

IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity en is een (vaak) uniek nummer dat wordt gebruikt om mobiele apparaten zoals tablets en smartphones te identificeren en beschermen tegen diefstal.

Ik vind dit nuttig (271) Lees meer

Als ik een koptelefoon op mijn apparaat aansluit dan doet deze het niet goed, wat kan ik doen? Geverifieerd

Het is mogelijk dat er opgehoopt vuil in de opening zit waarop de koptelefoon wordt aangesloten en dat deze hierdoor slecht contact maakt. De beste manier om dit te reinigen is door middel van perslucht. Laat dit in geval van twijfel doen door een professional.

Ik vind dit nuttig (238) Lees meer

De batterij van mijn telefoon loopt heel snel leeg als ik buiten ben, hoe kan dit? Geverifieerd

Lithium-ion batterijen kunnen niet goed tegen kou. Als de buitentemperatuur in de buurt komt van het vriespunt, dan zal de batterij sneller leeg zijn dan normaal, zelfs zonder de telefoon te gebruiken. Wanneer de telefoon weer terug op kamertemperatuur is, zal deze hoogstwaarschijnlijk weer bijna het originele batterijpercentage tonen.

Ik vind dit nuttig (225) Lees meer

Werkt bluetooth door muren en plafonds heen? Geverifieerd

Een bluetooth signaal kan door muren en plafonds heen, tenzij deze van metaal zijn. Afhankelijk van de dikte en het materiaal van de muur zal het signaal wel in sterkte afnemen.

Ik vind dit nuttig (214) Lees meer

Waarmee kan ik het scherm van mijn mobiele apparaat het beste schoonmaken? Geverifieerd

Het beste is om gebruik te maken van een microvezeldoekje, eventueel met een speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit keukenpapier of andere papieren doekjes, deze kunnen krassen achterlaten!

Ik vind dit nuttig (205) Lees meer

Hoe kun je een lithium-ion batterij het beste voor langere tijd opslaan? Geverifieerd

Je kunt deze het beste opslaan bij een temperatuur tussen de 5 en 25 graden Celcius. Daarnaast is het raadzaam om de batterij op te laden tot ongeveer 67% voordat deze de kast in gaat.

Ik vind dit nuttig (199) Lees meer

Moet ik het scherm van mijn apparaat eerst schoonmaken voordat ik er een screenprotector op doe? Geverifieerd

Ja, een screenprotector blijft het beste zitten op een vet- en stofvrij oppervlak.

Ik vind dit nuttig (199) Lees meer

Wat zijn goede condities voor lithium-ion batterijen? Geverifieerd

Lithium-ion batterijen functioneren het beste bij temperaturen tussen de 5 en 45 graden Celcius. Bij koud of warm weer kun je dan ook merken dat de batterij sneller leegloopt. Bij temperaturen lager dan 5 graden en hoger dan 45 graden Celcius wordt opladen afgeraden.

Ik vind dit nuttig (199) Lees meer

Wat betekent VoIP? Geverifieerd

VoIP staat voor Voice over IP (Internet Protocol) en is een technologie waarbij spraak via het internet of ander IP-netwerk wordt getransporteerd.

Ik vind dit nuttig (198) Lees meer