Handleidingen voor Heggenscharen

Hieronder staan alle merken Heggenscharen waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe weet ik of mijn heggenschaar bot is? Geverifieerd

Als takken worden meegetrokken in plaats van gesneden is de heggenschaar bot en moet deze geslepen worden.

Ik vind dit nuttig (278) Lees meer

Hoe slijp ik de messen van mijn heggenschaar? Geverifieerd

Het slijpen van de messen van uw heggenschaar is belangrijk om de prestaties en efficiëntie van het gereedschap te behouden. Om de messen te slijpen, hebt u een vijl of slijpsteen nodig die speciaal is ontworpen voor het type mes van uw heggenschaar.

Ik vind dit nuttig (169) Lees meer

Hoe smeer ik de messen van mijn heggenschaar? Geverifieerd

Het smeren van de messen van uw heggenschaar helpt wrijving en slijtage te verminderen en verlengt de levensduur van het gereedschap. Gebruik een hoogwaardige smeerolie die speciaal is ontwikkeld voor heggenscharen en breng na elk gebruik een kleine hoeveelheid aan op de messen.

Ik vind dit nuttig (81) Lees meer

Hoe voorkom ik roestvorming op de messen van mijn heggenschaar? Geverifieerd

Roest kan de messen van uw heggenschaar beschadigen, waardoor de prestaties en levensduur afnemen. Om roestvorming te voorkomen, moet u de messen na elk gebruik grondig reinigen en drogen en op een droge, schone plaats bewaren. U kunt ook overwegen om een ​​beschermende laag, zoals olie of een roestwerend middel, op de messen aan te brengen voordat u ze opbergt.

Ik vind dit nuttig (46) Lees meer