Handleidingen voor Buitenboordmotoren

Hieronder staan alle merken Buitenboordmotoren waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe onderhoud ik mijn buitenboordmotor goed? Geverifieerd

Goed onderhoud voor een buitenboordmotor omvat regelmatige olie- en filterverversingen, het controleren en vervangen van het brandstoffilter, het reinigen of vervangen van de bougies en het controleren van het tandwieloliepeil. Verder is het belangrijk om het koelsysteem goed schoon te houden, de schroef te controleren op beschadigingen en de motor schoon te houden. Het wordt aanbevolen om de handleiding van uw motor te raadplegen voor specifieke instructies en aanbevolen onderhoudsintervallen.

Ik vind dit nuttig (36) Lees meer

Wat is het aanbevolen olietype en olieverversingsinterval voor mijn buitenboordmotor? Geverifieerd

Het aanbevolen olietype en het verversingsinterval voor uw buitenboordmotor is afhankelijk van het merk en model van uw motor. Het is belangrijk om de gebruikershandleiding of de website van de fabrikant te raadplegen voor specifieke instructies. Als algemene regel geldt dat 4-takt buitenboordmotoren marinespecifieke 4-taktolie moeten gebruiken, en het wordt aanbevolen om deze om de 100 gebruiksuren of jaarlijks te vervangen, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. 2-takt buitenboordmotoren moeten TC-W3 olie gebruiken en het wordt aanbevolen om deze om de 50 gebruiksuren of elk seizoen te verversen.

Ik vind dit nuttig (31) Lees meer

Hoe maak ik mijn buitenboordmotor goed winterklaar? Geverifieerd

Om uw buitenboordmotor goed winterklaar te maken, moet u eerst een brandstofstabilisator aan de benzinetank toevoegen en de motor een paar minuten laten draaien om de stabilisator door het brandstofsysteem te laten circuleren. Vervang vervolgens de olie en het oliefilter en controleer het tandwieloliepeil. Tap de onderste unit af door de aftapplug te verwijderen. Bevochtig ten slotte de motor met een spray-smeermiddel en dek de motor af om hem tegen de elementen te beschermen.

Ik vind dit nuttig (21) Lees meer

Hoe berg ik mijn buitenboordmotor op de juiste manier op? Geverifieerd

Om uw buitenboordmotor goed op te bergen, moet u er eerst voor zorgen dat deze goed is schoongemaakt en winterklaar is gemaakt. Verwijder vervolgens de propeller en bewaar deze op een droge plaats. Bedek ten slotte de motor en bewaar deze op een droge, beschermde plaats om schade door de elementen te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om het op een motorstandaard op te slaan om te voorkomen dat er zich olie op de onderste eenheid verzamelt.

Ik vind dit nuttig (21) Lees meer