HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Amana Koel-vries combinaties

Hieronder staan alle modellen Amana Koel-vries combinaties waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Als ik mijn koel-vries combinatie kouder wil instellen, moet ik dan een hogere of lagere stand gebruiken? Geverifieerd
Bij de meeste koel-vries combinaties geldt dat een hogere stand betekent dat er harder gekoeld wordt. Bij een lagere stand wordt er minder hard gekoeld en is de temperatuur in de koel-vries combinatie dus hoger.

Ik vind dit nuttig (6758)
Kan ik de draairichting van deur van mijn koel-vries combinatie aanpassen? Geverifieerd
Ja, bij bijna alle staande koel-vries combinaties kan de deur naar de andere kant verplaatst worden. De uitleg hiervoor is meestal in de handleiding te vinden.

Ik vind dit nuttig (3705)
Wat is de beste temperatuurinstelling voor een koelkast? Geverifieerd
Vanuit gezondsheidsperspectief is een temperatuur van tussen de 3℃ en 4℃ het beste. Bij deze temperatuur blijft de groei van bacteriën en schimmels beperkt.

Ik vind dit nuttig (2919)
Het afvoergaatje in mijn koel-vries combinatie is vies/verstopt, hoe maak ik dit schoon? Geverifieerd
Er zijn speciale reinigingsapparaten om dit te doen, maar het is ook mogelijk om een verstopping of vuil te verwijderen met een wattenstaafje. Om de afvoer schoon te houden en geuren te voorkomen is het aan te raden 4 keer per jaar een druppel chloor in de afvoer te doen.

Ik vind dit nuttig (2735)
Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien? Geverifieerd
Voor optimaal gebruik van de vriezer is het goed deze eens in de 3-6 maanden helemaal te ontdooien. IJsvorming in de vriezer zorgt voor minder ruimte en een hoger energieverbruik. Het ontdooiproces kan worden versneld door heet water in de lades te doen of bakken met heet water in de vriezer te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (2306)
Mijn koel-vries combinatie maakt soms een borrelend geluid, is dat normaal? Geverifieerd
Moderne koel-vries combinaties maken gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel. Tijdens het koelproces verandert dit middel in een gas, wat een borrelend en/of sissend geluid kan opleveren. Dit is volkomen normaal.

Ik vind dit nuttig (2093)
Ik heb een nieuwe koel-vries combinatie gekocht, kan ik deze gelijk aanzetten? Geverifieerd
Nee, de koel-vries combinatie moet eerst tenminste 4 uur rechtop staan voordat hij aangezet kan worden. Dit komt omdat de koelvloeistof eerst moet uitzakken.

Ik vind dit nuttig (1365)
Is het normaal dat er water- of ijsdruppels op de achterwand van mijn koelkast-vriescombinatie zitten? Geverifieerd
Ja, dit is volstrekt normaal. Het vocht dat met de warme lucht of de warme producten in de koelkast-vriescombinatie komt slaat neer op de koudste delen, in dit geval de achterwand van de koelkast. Doordat de achterwand temperaturen onder het vriespunt moet bereiken, vriezen deze druppels van tijd tot tijd op. Tijdens de stilstandperiode van de koelkast-vriescombinatie ontdooien de druppels weer en zakken langs de achterwand naar beneden in het afvoergootje.

Ik vind dit nuttig (1048)
De deur van mijn koel-vries combinatie sluit niet goed meer, hoe komt dat? Geverifieerd
De twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn dat de koel-vries combinatie niet waterpas staat en dat het deurrubber kapot is of dat er etensresten op zitten. Zorg dat de koel-vries combinatie waterpas staat controleer het deurrubber. Vervang deze indien nodig.

Ik vind dit nuttig (916)
Hoeveel ruimte moet ik vrijlaten tussen mijn koel-vries combinatie en de muur? Geverifieerd
Om een goede ventilatie te garanderen is het verstandig om ten minste 5cm vrij te houden aan de zijkanten en achterkant van de koel-vries combinatie.

Ik vind dit nuttig (858)
Wat betekenen de sterren op de vriezer? Geverifieerd
De sterren geven het vriesvermogen aan. 1 ster geeft een vriesvermogen tot -6ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het maken van ijsblokjes of het tot twee weken bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 2 sterren geeft een vriesvermogen tot -12ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het tot twee maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 3 sterren geeft een vriesvermogen tot -18ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt tot zes maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen v

Ik vind dit nuttig (647)
Hoe lang duurt het voordat een koelkast de ingestelde temperatuur bereikt nadat ik hem aanzet? Geverifieerd
Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het model van de koelkast. Het kan enkele uren tot een etmaal duren voordat de koelkast de ingestelde temperatuur bereikt. Het proces kan wel versneld worden door alvast niet-bederfelijke waren in de koelkast te leggen. De temperatuur is niet goed te voelen aan de lucht in de koelkast. De beste manier om te zien of de koelkast al op temperatuur is, is door een glas water met een thermometer in de koelkast te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (568)
Er staat condens in mijn koelkast, hoe komt dat? Geverifieerd
Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het deurrubber kan defect zijn, waardoor er lucht van buiten in de koelkast kan komen. Het kan ook zijn dat de koelkast niet waterpas staat, waardoor de deur niet goed sluit. Ook kan er condens ontstaan wanneer het verschil tussen de temperatuur in de koelkast en daarbuiten erg groot is e de deur regelmatig geopend wordt.

Ik vind dit nuttig (470)
Kan ik warm eten of drinken direct in de koel-vries combinatie plaatsen? Geverifieerd
Dit is niet wenselijk. De temperatuur in de koel-vries combinatie zal stijgen en dit komt de andere spullen niet ten goede.

Ik vind dit nuttig (425)
Er zit schimmel op de rubbers van mijn koel-vries combinatie, wat moet ik doen? Geverifieerd
De rubbers bevinden zich niet daadwerkelijk in de koel-vries combinatie en zijn dus warmer. Hierdoor kunnen bacteriën groeien en schimmel vormen. Reinig de rubbers regelmatig om dit te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (420)
Wat is R-410A? Geverifieerd
R-410A is een koelmiddel dat wordt gebruikt in apparaten die koelen tot 0°C, zoals koelkasten en airconditioners. Het is de vervanger van oudere koelmiddelen en brengt geen schade toe aan de ozonlaag.

Ik vind dit nuttig (419)