Handleidingen voor Zanussi Koelkasten

Hieronder staan alle modellen Zanussi Koelkasten waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Als ik mijn koelkast kouder wil instellen, moet ik dan een hogere of lagere stand gebruiken? Geverifieerd

Bij de meeste koelkasten geldt dat een hogere stand betekent dat er harder gekoeld wordt. Bij een lagere stand wordt er minder hard gekoeld en is de temperatuur in de koelkast dus hoger.

Ik vind dit nuttig (3168) Lees meer

Wat is de beste temperatuurinstelling voor een koelkast? Geverifieerd

Vanuit gezondsheidsperspectief is een temperatuur van tussen de 3℃ en 4℃ het beste. Bij deze temperatuur blijft de groei van bacteriën en schimmels beperkt.

Ik vind dit nuttig (1423) Lees meer

Kan ik de draairichting van deur van mijn koelkast aanpassen? Geverifieerd

Ja, bij bijna alle staande koelkasten kan de deur naar de andere kant verplaatst worden. De uitleg hiervoor is meestal in de handleiding te vinden.

Ik vind dit nuttig (1172) Lees meer

Het afvoergaatje in mijn koelkast is vies/verstopt, hoe maak ik dit schoon? Geverifieerd

Er zijn speciale reinigingsapparaten om dit te doen, maar het is ook mogelijk om een verstopping of vuil te verwijderen met een wattenstaafje. Om de afvoer schoon te houden en geuren te voorkomen is het aan te raden 4 keer per jaar een druppel chloor in de afvoer te doen.

Ik vind dit nuttig (1025) Lees meer

Mijn koelkast maakt soms een borrelend geluid, is dat normaal? Geverifieerd

Moderne koelkasten maken gebruik van een milieuvriendelijk koelmiddel. Tijdens het koelproces verandert dit middel in een gas, wat een borrelend en/of sissend geluid kan opleveren. Dit is volkomen normaal.

Ik vind dit nuttig (804) Lees meer

Is het normaal dat er water- of ijsdruppels op de achterwand van mijn koelkast zitten? Geverifieerd

Ja, dit is volstrekt normaal. Het vocht dat met de warme lucht of de warme producten in de koelkast komt slaat neer op de koudste delen, in dit geval de achterwand van de koelkast. Doordat de achterwand temperaturen onder het vriespunt moet bereiken, vriezen deze druppels van tijd tot tijd op. Tijdens de stilstandperiode van de koelkast ontdooien de druppels weer en zakken langs de achterwand naar beneden in het afvoergootje.

Ik vind dit nuttig (583) Lees meer

De deur van mijn koelkast sluit niet goed meer, hoe komt dat? Geverifieerd

De twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn dat de koelkast niet waterpas staat en dat het deurrubber kapot is of dat er etensresten op zitten. Zorg dat de koelkast waterpas staat controleer het deurrubber. Vervang deze indien nodig.

Ik vind dit nuttig (452) Lees meer

Ik heb een nieuwe koelkast gekocht, kan ik deze gelijk aanzetten? Geverifieerd

Nee, de koelkast moet eerst tenminste 4 uur rechtop staan voordat hij aangezet kan worden. Dit komt omdat de koelvloeistof eerst moet uitzakken.

Ik vind dit nuttig (408) Lees meer

Hoeveel ruimte moet ik vrijlaten tussen mijn koelkast en de muur? Geverifieerd

Om een goede ventilatie te garanderen is het verstandig om ten minste 5cm vrij te houden aan de zijkanten en achterkant van de koelkast.

Ik vind dit nuttig (338) Lees meer

Hoe lang duurt het voordat een koelkast de ingestelde temperatuur bereikt nadat ik hem aanzet? Geverifieerd

Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het model van de koelkast. Het kan enkele uren tot een etmaal duren voordat de koelkast de ingestelde temperatuur bereikt. Het proces kan wel versneld worden door alvast niet-bederfelijke waren in de koelkast te leggen. De temperatuur is niet goed te voelen aan de lucht in de koelkast. De beste manier om te zien of de koelkast al op temperatuur is, is door een glas water met een thermometer in de koelkast te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (241) Lees meer

Kan ik warm eten of drinken direct in de koelkast plaatsen? Geverifieerd

Dit is niet wenselijk. De temperatuur in de koelkast zal stijgen en dit komt de andere spullen niet ten goede.

Ik vind dit nuttig (196) Lees meer

Er staat condens in mijn koelkast, hoe komt dat? Geverifieerd

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het deurrubber kan defect zijn, waardoor er lucht van buiten in de koelkast kan komen. Het kan ook zijn dat de koelkast niet waterpas staat, waardoor de deur niet goed sluit. Ook kan er condens ontstaan wanneer het verschil tussen de temperatuur in de koelkast en daarbuiten erg groot is en de deur regelmatig geopend wordt.

Ik vind dit nuttig (189) Lees meer

Er zit schimmel op de rubbers van mijn koelkast, wat moet ik doen? Geverifieerd

De rubbers bevinden zich niet daadwerkelijk in de koelkast en zijn dus warmer. Hierdoor kunnen bacteriën groeien en schimmel vormen. Reinig de rubbers regelmatig om dit te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (159) Lees meer

Wat is R-410A? Geverifieerd

R-410A is een koelmiddel dat wordt gebruikt in apparaten die koelen tot 0°C, zoals koelkasten en airconditioners. Het is de vervanger van oudere koelmiddelen en brengt geen schade toe aan de ozonlaag.

Ik vind dit nuttig (152) Lees meer

Laatste comments

Handleiding Zanussi ZBA3154A Koelkast
IRG DECORS IGUETANE 18-11-2023
Hallo, Ik moet onderdelen vinden voor dit model, een bovenste vriezerdeur en een blikkenbak, wie kan mij deze leveren. Dank u bij voorbaat. R. IGUETANE


(Vertaald door Google)
Zanussi ZBA3154A Koelkast
Handleiding Zanussi ZBA3154A Koelkast
IRG DECORS IGUETANE 18-11-2023
Hallo, Ik moet onderdelen vinden voor dit model, een bovenste vriezerdeur en een blikkenbak, wie kan mij deze leveren. Dank u bij voorbaat. R. IGUETANE


(Vertaald door Google)
Zanussi ZBA3154A Koelkast
Handleiding Zanussi ZRME38FW1 Koelkast
J. de Jong 28-12-2022
Mijn koelkast bevriest mijn groenten in de 2 lades. Hoe kan ik dit oplossen


Zanussi ZRME38FW1 Koelkast
Handleiding Zanussi ZBA32050SV Koelkast
Gavin Alexander 03-02-2022
Er ligt water op de vloer en ik heb het afvoergat schoongemaakt. Heb het apparaat al 2 jaar zonder problemen en het water op de vloer is pas onlangs begonnen


(Vertaald door Google)
Zanussi ZBA32050SV Koelkast
Handleiding Zanussi ZRDN18FS2 Koelkast
Chris 18-01-2022
Wat is het groene staafje dat in het afvoergat aan de achterkant van mijn koelkast zit?


(Vertaald door Google)
Zanussi ZRDN18FS2 Koelkast