HandleidingKwijt Log in

Handleiding Alpina AL3 51 SBQ Grasmaaier

Handleiding voor je Alpina AL3 51 SBQ Grasmaaier nodig? Hieronder kun je de handleiding gratis bekijken en downloaden als PDF. Daarnaast zijn er veelgestelde vragen, een productbeoordeling en feedback van gebruikers om je product optimaal te gebruiken. Is dit niet de handleiding die je zoekt, neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Handleiding

Loading…

pdf2htmlEX
Download de handleiding in het Nederlands en/of Engels (PDF, 1.22 MB)
(Denk aan het milieu en print deze handleiding alleen als dat echt noodzakelijk is)

Loading…

Beoordeling

Laat ons weten wat je van de Alpina AL3 51 SBQ Grasmaaier vindt door een beoordeling achter te laten. Wil je je ervaringen met dit product delen of een vraag stellen? Laat dan een bericht achter onderaan de pagina.
Bent u tevreden over dit Alpina product?
Ja Nee
Beoordeel dit product als eerste
0 stemmen

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe weet ik of de messen van mijn grasmaaier geslepen moeten worden? Geverifieerd
Goed geslepen messen snijden het gras netjes af. Botte messen scheuren het gras en het gras kleurt dan snel bruin. Wanneer het resultaat gescheurd gras is, is het tijd de messen te slijpen of te vervangen.

Ik vind dit nuttig (2044)
Wat is mulchen? Geverifieerd
Sommige grasmaaiers hebben een mulch-functie. Hiermee wordt het gras fijngesnipperd en weer teruggeblazen naar het gazon. Deze snippers fungeren vervolgens als voeding bescherming voor het gras.

Ik vind dit nuttig (515)
Ik heb per ongeluk diesel in mijn benzinemaaier gedaan, wat moet ik doen? Geverifieerd
De maaier kan NIET gebruikt worden. De enige oplossing is de tank helemaal leeg halen en vullen met de juiste brandstof.

Ik vind dit nuttig (479)
Wat is de juiste lengte van het gras? Geverifieerd
Om uitdrogen van het gras te voorkomen, moet het gras niet te kort worden gemaaid. Je kunt beter regelmatig maaien, dan te kort. De juiste lengte is 3 tot 4 centimeter.

Ik vind dit nuttig (284)
Kan ik het gras maaien als het nat is? Geverifieerd
Dat is mogelijk, maar niet aan te raden. Als gras nat is kan het bij het maaien gaan klonteren, waardoor er geen optimaal resultaat meer behaald wordt.

Ik vind dit nuttig (146)
Bij welke oppervlakken kies ik voor een accumaaier en wanneer voor een benzinemaaier? Geverifieerd
Voor oppervlakken tot ongeveer 300m² kan een accumaaier gebruikt worden. Voor grotere oppervlakken is een benzinemaaier aan te raden.

Ik vind dit nuttig (145)
Kan ik een robotmaaier in de nacht laten werken? Geverifieerd
Het is beter een robotmaaier niet 's nachts te laten werken. Sommige dieren, zoals egels, zijn vooral in de nacht actief. Zij zijn vaak niet snel genoeg om te vluchten voor een robotmaaier en kunnen hierdoor zwaargewond raken of overlijden.

Ik vind dit nuttig (145)
Wat is het beste moment om het gras te maaien? Geverifieerd
Het gras moet worden gemaaid van maart tot en met oktober. Dit doe je afhankelijk van hoe snel het gras groeit één tot twee keer per week. Als je het gras maait, kun je dit het beste aan het einde van de dag doen en niet in de volle zon om uitdroging na het maaien te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (144)

Loading…

Praat mee over dit product

Handleiding Alpina AL3 51 SBQ Grasmaaier