Handleidingen voor Grasmaaiers

Hieronder staan alle merken Grasmaaiers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe weet ik of de messen van mijn grasmaaier geslepen moeten worden? Geverifieerd

Goed geslepen messen snijden het gras netjes af. Botte messen scheuren het gras en het gras kleurt dan snel bruin. Wanneer het resultaat gescheurd gras is, is het tijd de messen te slijpen of te vervangen.

Ik vind dit nuttig (2346) Lees meer

Wat is mulchen? Geverifieerd

Sommige grasmaaiers hebben een mulch-functie. Hiermee wordt het gras fijngesnipperd en weer teruggeblazen naar het gazon. Deze snippers fungeren vervolgens als voeding bescherming voor het gras.

Ik vind dit nuttig (762) Lees meer

Ik heb per ongeluk diesel in mijn benzinemaaier gedaan, wat moet ik doen? Geverifieerd

De maaier kan NIET gebruikt worden. De enige oplossing is de tank helemaal leeg halen en vullen met de juiste brandstof.

Ik vind dit nuttig (689) Lees meer

Wat is de juiste lengte van het gras? Geverifieerd

Om uitdrogen van het gras te voorkomen, moet het gras niet te kort worden gemaaid. Je kunt beter regelmatig maaien, dan te kort. De juiste lengte is 3 tot 4 centimeter.

Ik vind dit nuttig (403) Lees meer

Kan ik het gras maaien als het nat is? Geverifieerd

Dat is mogelijk, maar niet aan te raden. Als gras nat is kan het bij het maaien gaan klonteren, waardoor er geen optimaal resultaat meer behaald wordt.

Ik vind dit nuttig (265) Lees meer

Wat is het beste moment om het gras te maaien? Geverifieerd

Het gras moet worden gemaaid van maart tot en met oktober. Dit doe je afhankelijk van hoe snel het gras groeit één tot twee keer per week. Als je het gras maait, kun je dit het beste aan het einde van de dag doen en niet in de volle zon om uitdroging na het maaien te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (245) Lees meer

Bij welke oppervlakken kies ik voor een accumaaier en wanneer voor een benzinemaaier? Geverifieerd

Voor oppervlakken tot ongeveer 300m² kan een accumaaier gebruikt worden. Voor grotere oppervlakken is een benzinemaaier aan te raden.

Ik vind dit nuttig (197) Lees meer

Kan ik een robotmaaier in de nacht laten werken? Geverifieerd

Het is beter een robotmaaier niet 's nachts te laten werken. Sommige dieren, zoals egels, zijn vooral in de nacht actief. Zij zijn vaak niet snel genoeg om te vluchten voor een robotmaaier en kunnen hierdoor zwaargewond raken of overlijden.

Ik vind dit nuttig (183) Lees meer