Handleidingen voor Orbegozo Boilers

Hieronder staan alle modellen Orbegozo Boilers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Mijn boiler geeft alleen lauw water, hoe kan dat? Geverifieerd

Dit is waarschijnlijk een teken dat de thermostaat defect is. Neem contact op met de fabrikant voor advies.

Ik vind dit nuttig (1024) Lees meer

Heeft het zin om mijn boiler tijdens afwezigheid of vakantie uit te schakelen? Geverifieerd

Veel moderne boilers zijn erg energiezuinig. Bij een afwezigheid of vakantie van korter dan 1 week kost het dan vaak meer om het water weer op te warmen dan om het gedurende die periode warm te houden. Bij erg lange afwezigheid kan het zuiniger zijn de boiler uit te schakelen.

Ik vind dit nuttig (361) Lees meer

Er komt water uit het overdrukventiel, is dat normaal? Geverifieerd

Ja, een boiler is een drukvat. Als de druk te hoog wordt dan zal de boiler dit verlagen door water af te voeren via het overdrukventiel. Degene die de boiler heeft geïnstalleerd zou goede afvoer moeten hebben aangelegd.

Ik vind dit nuttig (348) Lees meer

Waar kan ik mijn boiler het beste plaatsen? Geverifieerd

De boiler kan het beste geplaatst worden in de buurt van het punt waar het meeste warme water gebruikt gaat worden (bijv: badkamer). Zo is er sneller warm water en is er minimaal warmteverlies.

Ik vind dit nuttig (209) Lees meer

Wat is het verschil tussen een boiler en een geiser? Geverifieerd

Een boiler verwarmt het water voordat je het wilt gebruiken in de boiler. Bij een geiser wordt het water slechts verwarmt dat er doorheen stroomt wanneer je de kraan opendraait. Hierdoor kan het warme water bij een boiler op zijn wanneer alle voorraad is verbruikt. Daarnaast is het water dat uit een boiler komt direct warm, waarbij het water uit een geiser eerst koud is.

Ik vind dit nuttig (146) Lees meer