HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Vriezers

Hieronder staan alle merken Vriezers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Als ik mijn vriezer kouder wil instellen, moet ik dan een hogere of lagere stand gebruiken? Geverifieerd
Bij de meeste vriezers geldt dat een hogere stand betekent dat er harder gekoeld wordt. Bij een lagere stand wordt er minder hard gekoeld en is de temperatuur in de vriezer dus hoger.

Ik vind dit nuttig (1519)
Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien? Geverifieerd
Voor optimaal gebruik van de vriezer is het goed deze eens in de 3-6 maanden helemaal te ontdooien. IJsvorming in de vriezer zorgt voor minder ruimte en een hoger energieverbruik. Het ontdooiproces kan worden versneld door heet water in de lades te doen of bakken met heet water in de vriezer te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (678)
Wat houdt NoFrost in? Geverifieerd
Vriezers met NoFrost technologie houden de lucht in de vriezer droog, waardoor er minder ijs- en rijpvorming is.

Ik vind dit nuttig (647)
Kan ik warm eten of drinken direct in de vriezer plaatsen? Geverifieerd
Dit is niet wenselijk. De temperatuur in de vriezer zal stijgen en dit komt de andere spullen niet ten goede.

Ik vind dit nuttig (602)
Ik heb een nieuwe vriezer gekocht, kan ik deze gelijk aanzetten? Geverifieerd
Nee, de vriezer moet eerst tenminste 4 uur rechtop staan voordat hij aangezet kan worden. Dit komt omdat de koelvloeistof eerst moet uitzakken.

Ik vind dit nuttig (577)
Kan ik de draairichting van deur van mijn vriezer aanpassen? Geverifieerd
Ja, bij bijna alle staande vriezers kan de deur naar de andere kant verplaatst worden. De uitleg hiervoor is meestal in de handleiding te vinden.

Ik vind dit nuttig (500)
Hoe lang duurt het voordat een vriezer de ingestelde temperatuur bereikt nadat ik hem aanzet? Geverifieerd
Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het model van de vriezer. Het kan enkele uren tot een etmaal duren voordat de vriezer de ingestelde temperatuur bereikt. Het proces kan wel versneld worden door alvast niet-bederfelijke waren in de vriezer te leggen.

Ik vind dit nuttig (474)
Wat betekenen de sterren op de vriezer? Geverifieerd
De sterren geven het vriesvermogen aan. 1 ster geeft een vriesvermogen tot -6ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het maken van ijsblokjes of het tot twee weken bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 2 sterren geeft een vriesvermogen tot -12ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het tot twee maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 3 sterren geeft een vriesvermogen tot -18ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt tot zes maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen v

Ik vind dit nuttig (465)
Hoeveel ruimte moet ik vrijlaten tussen mijn vriezer en de muur? Geverifieerd
Om een goede ventilatie te garanderen is het verstandig om ten minste 5cm vrij te houden aan de zijkanten en achterkant van de vriezer.

Ik vind dit nuttig (332)
De deur van mijn vriezer sluit niet goed meer, hoe komt dat? Geverifieerd
De twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn dat de vriezer niet waterpas staat en dat het deurrubber kapot is of dat er etensresten op zitten. Zorg dat de vriezer waterpas staat controleer het deurrubber. Vervang deze indien nodig.

Ik vind dit nuttig (282)
Wat is R-410A? Geverifieerd
R-410A is een koelmiddel dat wordt gebruikt in apparaten die koelen tot 0°C, zoals koelkasten en airconditioners. Het is de vervanger van oudere koelmiddelen en brengt geen schade toe aan de ozonlaag.

Ik vind dit nuttig (146)
Er zit schimmel op de rubbers van mijn vriezer, wat moet ik doen? Geverifieerd
De rubbers bevinden zich niet daadwerkelijk in de vriezer en zijn dus warmer. Hierdoor kunnen bacteriën groeien en schimmel vormen. Reinig de rubbers regelmatig om dit te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (146)