HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Acec Vriezers

Hieronder staan alle modellen Acec Vriezers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Als ik mijn vriezer kouder wil instellen, moet ik dan een hogere of lagere stand gebruiken? Geverifieerd

Bij de meeste vriezers geldt dat een hogere stand betekent dat er harder gekoeld wordt. Bij een lagere stand wordt er minder hard gekoeld en is de temperatuur in de vriezer dus hoger.

Ik vind dit nuttig (1816) Lees meer

Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien? Geverifieerd

Voor optimaal gebruik van de vriezer is het goed deze eens in de 3-6 maanden helemaal te ontdooien. IJsvorming in de vriezer zorgt voor minder ruimte en een hoger energieverbruik. Het ontdooiproces kan worden versneld door heet water in de lades te doen of bakken met heet water in de vriezer te plaatsen.

Ik vind dit nuttig (813) Lees meer

Wat houdt NoFrost in? Geverifieerd

Vriezers met NoFrost technologie houden de lucht in de vriezer droog, waardoor er minder ijs- en rijpvorming is.

Ik vind dit nuttig (750) Lees meer

Ik heb een nieuwe vriezer gekocht, kan ik deze gelijk aanzetten? Geverifieerd

Nee, de vriezer moet eerst tenminste 4 uur rechtop staan voordat hij aangezet kan worden. Dit komt omdat de koelvloeistof eerst moet uitzakken.

Ik vind dit nuttig (655) Lees meer

Kan ik warm eten of drinken direct in de vriezer plaatsen? Geverifieerd

Dit is niet wenselijk. De temperatuur in de vriezer zal stijgen en dit komt de andere spullen niet ten goede.

Ik vind dit nuttig (622) Lees meer

Kan ik de draairichting van deur van mijn vriezer aanpassen? Geverifieerd

Ja, bij bijna alle staande vriezers kan de deur naar de andere kant verplaatst worden. De uitleg hiervoor is meestal in de handleiding te vinden.

Ik vind dit nuttig (578) Lees meer

Hoe lang duurt het voordat een vriezer de ingestelde temperatuur bereikt nadat ik hem aanzet? Geverifieerd

Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het model van de vriezer. Het kan enkele uren tot een etmaal duren voordat de vriezer de ingestelde temperatuur bereikt. Het proces kan wel versneld worden door alvast niet-bederfelijke waren in de vriezer te leggen.

Ik vind dit nuttig (577) Lees meer

Wat betekenen de sterren op de vriezer? Geverifieerd

De sterren geven het vriesvermogen aan. 1 ster geeft een vriesvermogen tot -6ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het maken van ijsblokjes of het tot twee weken bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 2 sterren geeft een vriesvermogen tot -12ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt voor het tot twee maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen verse levensmiddelen ingevroren worden. 3 sterren geeft een vriesvermogen tot -18ºC aan. Dit maakt de vriezer geschikt tot zes maanden bewaren van reeds bevroreren goederen. Er kunnen geen v

Ik vind dit nuttig (572) Lees meer

Hoeveel ruimte moet ik vrijlaten tussen mijn vriezer en de muur? Geverifieerd

Om een goede ventilatie te garanderen is het verstandig om ten minste 5cm vrij te houden aan de zijkanten en achterkant van de vriezer.

Ik vind dit nuttig (373) Lees meer

De deur van mijn vriezer sluit niet goed meer, hoe komt dat? Geverifieerd

De twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn dat de vriezer niet waterpas staat en dat het deurrubber kapot is of dat er etensresten op zitten. Zorg dat de vriezer waterpas staat controleer het deurrubber. Vervang deze indien nodig.

Ik vind dit nuttig (323) Lees meer

Er zit schimmel op de rubbers van mijn vriezer, wat moet ik doen? Geverifieerd

De rubbers bevinden zich niet daadwerkelijk in de vriezer en zijn dus warmer. Hierdoor kunnen bacteriën groeien en schimmel vormen. Reinig de rubbers regelmatig om dit te voorkomen.

Ik vind dit nuttig (186) Lees meer

Wat is R-410A? Geverifieerd

R-410A is een koelmiddel dat wordt gebruikt in apparaten die koelen tot 0°C, zoals koelkasten en airconditioners. Het is de vervanger van oudere koelmiddelen en brengt geen schade toe aan de ozonlaag.

Ik vind dit nuttig (185) Lees meer

Bestaat het merk Acec nog? Geverifieerd

Nee, Acec is niet meer actief. Er kan dus ook geen contact meer worden opgenomen met dit merk.

Ik vind dit nuttig (2) Lees meer