Philips Scheerapparaten

Hieronder staan alle modellen Philips Scheerapparaten waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw model niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Hoe vaak moet ik de scheerhoofden van mijn Philips scheerappaaraat reinigen? Geverifieerd
Philips raadt aan om dit elke twee maanden te doen. Regelmatig schoonmaken verlengt de levensduur van het apparaat.

Ik vind dit nuttig (92)
Hoe lang kan ik met een scheerkop doen voordat deze vervangen hoeft te worden? Geverifieerd
Afhankelijk van gebruik gaat een scheerkop 6 maanden tot 2 jaar mee. Voor een optimaal scheerresultaat is het verstandig de scheerkop elk jaar te vervangen.

Ik vind dit nuttig (77)
Waar kan ik het model- en/of serienummer van mijn Philips scheerapparaat vinden? Geverifieerd
Het modelnummer staat op de achterkant van het apparaat. Het serienummer staat soms ook op de achterkant van het apparaat, anders is deze te vinden onder de uitklapbare tondeuse of in de haarkamer.

Ik vind dit nuttig (50)
Wat is het verschil tussen vibrerende en roterende scheerkoppen? Geverifieerd
Dit komt voor een groot deel neer op persoonlijke behoeften en voorkeur, maar over het algemeen is te zeggen dat de mesjes van een vibrerende scheerkop sneller bewegen en dus sneller resultaat boeken. Een roterende scheerkop kan echter sommige gezichtscontouren beter bereiken.

Ik vind dit nuttig (20)
In welke richting moet ik scheren? Geverifieerd
In de meeste gevallen wordt het aangeraden om met de richting van de haargroei mee te scheren. Dit vermindert de kans op een geirriteerde huid en ingegroeide haren.

Ik vind dit nuttig (2)