HandleidingKwijt Log in

Handleidingen voor Crosstrainers

Hieronder staan alle merken Crosstrainers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen een crosstrainer met het vliegwiel voor of achter? Geverifieerd
Crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant zijn over het algemeen kleiner. Op deze crosstrainers kun je vaak ook kleinere stappen maken. Als het vliegwiel aan de voorkant zit is de crosstrainer vaak groter en kunnen er grotere stappen gemaakt worden.

Ik vind dit nuttig (170) Lees meer
Welke spieren train ik bij het gebruik van een crosstrainer? Geverifieerd
Bij correct gebruik van een crosstrainer worden rug-, schouder-, arm-, buik-, bil- en beenspieren getraind.

Ik vind dit nuttig (165) Lees meer
Is het gebruik van een crosstrainer belastend voor mijn knieën? Geverifieerd
Nee. Tijdens de oefening blijven je voeten op de pedalen en maak je vloeiende bewegingen. Hierdoor wordt er geen kracht uitgeoefend op de knieën, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen.

Ik vind dit nuttig (139) Lees meer