Handleidingen voor Crosstrainers

Hieronder staan alle merken Crosstrainers waarvoor wij handleidingen beschikbaar hebben. Klik op jouw merk voor een lijst met alle modellen. Bekijk ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina voor handige tips over je product. Staat jouw merk niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

Is je product kapot en biedt de handleiding geen oplossing meer? Dan kun je voor reparatie gratis terecht bij Repair Café.

Veelgestelde vragen

Ons supportteam zoekt dagelijks naar nuttige productinformatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Als er onverhoopt toch een onjuistheid tussen onze veelgestelde vragen staat, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen een crosstrainer met het vliegwiel voor of achter? Geverifieerd

Crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant zijn over het algemeen kleiner. Op deze crosstrainers kun je vaak ook kleinere stappen maken. Als het vliegwiel aan de voorkant zit is de crosstrainer vaak groter en kunnen er grotere stappen gemaakt worden.

Ik vind dit nuttig (247) Lees meer

Welke spieren train ik bij het gebruik van een crosstrainer? Geverifieerd

Bij correct gebruik van een crosstrainer worden rug-, schouder-, arm-, buik-, bil- en beenspieren getraind.

Ik vind dit nuttig (230) Lees meer

Is het gebruik van een crosstrainer belastend voor mijn knieën? Geverifieerd

Nee. Tijdens de oefening blijven je voeten op de pedalen en maak je vloeiende bewegingen. Hierdoor wordt er geen kracht uitgeoefend op de knieën, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen.

Ik vind dit nuttig (201) Lees meer

Hoeveel beweging heeft een gemiddelde volwassene nodig? Geverifieerd

Als volwassene is het verstandig om in totaal minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Idealiter wordt dit over meerdere dagen verspreid.

Ik vind dit nuttig (43) Lees meer

Wat is de maximale hartslag tijdens inspanning? Geverifieerd

Over het algemeen kunt u een hartslag van 220 nemen en daar uw leeftijd van aftrekken. Voor een persoon van 48 jaar is de maximale hartslag dus 220 minus 48, wat gelijk is aan 172. Als u niet zeker bent van uw persoonlijke toestand, raadpleeg dan uw arts.

Ik vind dit nuttig (23) Lees meer